Alla inlägg under oktober 2008

Av Sara - 9 oktober 2008 12:14

Klockan 17.14


Bröllopet var faktiskt riktigt trevligt. Det var ett mindre bröllop och jag var som sagt med på själva cermonin. Inte för att jag förstod något då de stor del av cermonin var på arabiska och resten thai.

Mitt under cermonin så ringer Imamens (vigselförrättaren eller som en del säger den muslimska prästen) mobil och han svarade glatt och alla skrattade. Bruden fick sitta inne på sitt rum under hela cermonin och fick inte komma ut fören alla papper var klara och de haft sitt "förhör" med den brudgummen.


Maten var väldigt god. Det fanns både Chicken Musaman, Green Curry och någon fisk som jag inte åt då även muslimerna satt och flämtade av all chillin som var i (samt att jag inte är så förtjust att äta fisk som bara blivit delad i ett par bitar och ögonen stirra på en).


Första bilden är tagen under cermonin och andra bilden är bruden med 2 av sina syskon. Bruden är klädd i rosa.


Av Sara - 8 oktober 2008 08:09

Solen skiner och fåglarna kvittrar,

sonen sover och jag här hungrig.


(Poesi har aldrig varit min starka sida)

Av Sara - 8 oktober 2008 05:45

Klockan 10.45


Igår kväll klockan 21.30 ringer familjen som tar hand om min son och berättar att idag kan de inte ta hand om honom. Imorgon ska nämligen en av deras döttrat gifta sig så de ha lite att förbereda idag. För mig är det helt okay OM man hade haft lite framförhållning. Jag menar, dotterns bröllop har de vetat om ett tag så då borde man väl kunna berätta det för mig lite tidigare. Särskilt med tanke på att jag träffar dem varje dag när jag hämtar och lämnar sonen. 


Imorgon blir det som sagt bröllopsfest. Det låter alltid roligt med bröllop. Men ett muslimskt thaibröllop går inte riktigt att jämföra med ett svenskt. Först och främst så är vigsel på morgonen eller förmiddagen och sedan är det öppet hus hos brudens föräldrar. Dit kommer man och äter mat, ge en gåva (alltid pengar) och sedan tackar man och går. Klädsel är tja, väldigt varierande. Allt från jeans och flip-flop till klänningar. Oftast är det bara brudparets närmsta familj som klär sig fint. Resten kommer i vardagskläderna. Under själva vigseln så är det bara familjen som närvara. 


När det kommer mellan 100-250 gäster till bröllopet så klassas det som ett litet bröllop. Ett stort bröllop har 1000 gäster! Jag har varit på fler olika muslimska och buddistiska bröllop. Imorgon tillhör jag familjen och ska få närvara vid självaste vigseln.



Av Sara - 8 oktober 2008 05:41

Klockan 10.41


Någon som har ett bra förslag??


Min son har börjat bajsa i badkaret när han badar! Det spelar ingen roll vilken tid på dagen/kvällen han badar. Han lyckas ändå alltid klämma ut en klick eller två. Vad ska jag göra?? Han är 18 månader så det går inte direkt att förklara för honom att så gör man inte. Visst säger jag ifrån och berättar att det är fel men inte hjälps det. Vad ska jag göra???

Av Sara - 7 oktober 2008 05:14

Klockan 10.14


Vill önska alla mina nära och kära en trevlig dag! Var snäll, ge någon beröm och ät en god lunch. Det ska jag göra iallafall.

Av Sara - 6 oktober 2008 12:58

Klockan 17.58


Eftersom vi har varit bosatt i Thailand i över 7 år och inte längre är skrivna i Sverige så är det alltid krångel med den svenska myndigheten. Vi har fått båda våra barn utanför äktenskapet- ja de är oäktingar ;) och har under en längre tid försökt få våran son skriven på oss båda. (Att "Erkänna Faderskap" som det så fint kallas). Framtills idag så har jag varit ensam vårdnadshavare. Våran dotter är skriven på oss båda och det gick väldigt smidigt. Tilläggas är att detta gjorde vi under Tsunami-perioden och då fick man extra fin service och inga frågor ställdes. Efter att blivit skickad fram och tillbaka och fått svaret i Sverige att de inte kan hjälpa oss. De bad mig skriva ett brev till Tingsrätten, vilket jag vägrar göra. För att få sitt  ärrende behandlat så måste man betala 350 eller om det var 450 sek. Och då vet jag inte ens om de kan hjälpa mig! Jag har haft några svängar med ambassaden i Bangkok och äntligen så fick jag idag papperna som visar att vår son även har en pappa på print! Grattis till både far och son!



Av Sara - 6 oktober 2008 10:17

Klockan 15.17


Om några veckor så är det Halloween och dags för Halloweenparty på dotterns skola. I år tänkte jag vara ute i god tid och hitta på vad hon ska ha på sig. Då jag är helt värdelös på att sy så är mitt alternativ att inhandla något. I fjol var hon Barbie/Prinsessa men eftersom hon nu har fått det som smeknamn så vill jag försöka få in henne på ett annat spå.


Jag hittade en Spiderman dräkt till ett bra pris och gjorde en chansning. Tänkte hon kanske kanske skulle kunna tänka sig att ha den på sig (vilket jag själv absolut inte trodde). Till min glada förvåning så älskar hon den och vill använda den varje dag nu. Hoppas att hon fortfarande vill ha den till Halloween... mycket kan hända på 3 veckor.

Av Sara - 6 oktober 2008 06:00

Klockan 11.00


I lördags tog jag dottern till en annan doktor för att dubbelchecka så allt är under kontroll. Inte för att hon har fått mer prickar utan bara kolla så det inte smittar. Även denna läkare säger att det inte är någon fara och att prickarna beror på kontakt-allergi. Vad hon fått reaktionen ifrån vet jag inte. Kanske måste dubbelchecka så tvätteriet inte har bytt tvättmedel. Men varför fick jag då ett gäng prickar på min rygg? Är det bara en slump? Samma prickar och på samma ställe, fick jag även i somras i USA. Nu får jag bara vara på min vakt och se om det dyker upp nya prickar så får man börja leka dektektiv för att faställa allegin/reaktionen.


I går, söndag, var dottern på barnkalas på McDonalds. Personligen tycker jag att ha barnkalas på McD är att ta den enkla vägen för föräldrarna. Särskilt här på McD då de inte har någon lekhörna så de inte direkt finns något utrymme för barnen att leka. De äter hamburgare, får en present, äter tårta, försöker leka på 4 m2 och sedan är det över. Fast dottern och även sonen som följde med verkade båda nöjda. Det var kanske mest jag och min man som var uttråkade efter 15 min.

Presentation

Omröstning

Vilken är din favorit thai-rätt?
 Penang gai
 Tom yam goong
 Phad thai
 Spicy wingbean salad
 Chicken cashewnut
 Tom ka gai
 Fried garlic & pepper
 Redsnapper in gingersauce
 Springrolls
 Chicken satay
 Green curry in coconutmilk
 Fried rice
 Masaman curry
 Red curry in coconutmilk
 Noodle soup
 Gai Pad King

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards